TÖK-ÖLŐ Fesztivál

 

2018.10.12 péntek , az első Gyulafirátóti „ TÖK-ÖLŐ” Fesztivál napja. Már az év eleje óta készültünk erre az iskolai programra. A Veszprém- Kádártai Séd- Biofarm közreműködésével sikerült a megfelelő mennyiségű, és minőségű , több fajtájú tököt, ingyen elérhetővé tenni a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulói és családjaik számára.

Az „ Egészséges Élet- Egészséges Étel „ című EFOP pályázat és támogatók hozzájárulásával sikerült a délutánt emlékezetessé tennünk. Az előző napon már lázas készülődéssel, szervezéssel és az utolsó simításokkal teltek az órák. A listánk elején a kifényesített haloween tökök álltak. De készült a közel 350 db sütőtök is. Amrein Csaba séf közreműködésével tökéletes tökkrém leves várt minden kedves vendéget a fesztiválon. A Veszprémi Tini Cukrászda elhivatott tulajdonosaitól pedig isteni almás-tökös pitét kapott minden gyermek. A „büftök „kínálatának következő sorában a tökcsi állt,melyet rendületlen kitartással , helyben sütöttek a szervezők. A finomabbnál- finomabb ételeket pedig leöblíthettük egy kis 100 %-os tök lével. Ugyan 2 órakor kezdődött a program, de a vendégek már korábban sorra érkeztek. Minden szülő segítőkészen várta, hogy az éles eszközök használatában kivegyék a részüket. A gyermekek fantáziája határtalan volt, ami a tökfaragást, festést, díszítést illeti. A 3 tagú zsűrinek ezért nehéz dolga akadt, az 5 kategória, egyéni és csoportos győzteseinek kihirdetésében. Az egész délutáni jó hangulatról Betti és Barátai citera zenekar gondoskodtak. A gyermekeket megismertették a különleges hangszerükkel, táncra invitálták a résztvevőket. Aki pedig kivárta az értékes nyereményekkel teli tombola végét, akár még tökökkel is gazdagodhatott.

Sok gyermek és felnőtt arcán volt boldog mosoly ezen a napsütéses őszi délutánon. Büszkén vitték haza a műveiket, vagy éppen az iskola udvarán hagyták kiállítva.

Köszönjük támogatóinknak a segítségüket!